Waaruit Bestaat een Goede Marketing Video? (3 Tips)

Waaruit Bestaat een Goede Marketing Video? (3 Tips)

“Hoe maak ik een goede marketing video” is een vraag die ik vaak krijg.

Sommige marketing video’s werken als ware fan-bouwers. Ze zorgen ervoor dat mensen direct meer willen weten van je product of je bedrijf.

Andere marketing video’s hebben dat effect … euhh..: niet. Wat is het verschil?? 

Ik deel hieronder graag 5 tips met je, hoe je een Kick-Ass video maakt waarop mensen zullen reageren en die het koopgedrag van je klanten beïnvloed.

1: Het script is alles

Hoe goed je video ook getekend is, of hoe fantastisch je visuele effecten ook zijn; als de inhoud niet fantastisch is, dan gaat het hem niet worden.

Zorg er op zijn minst voor dat je video…:

  • …in de eerste 10 seconden de doelgroep aanspreekt. Dat de kijker denkt: ‘Hee, dit gaat over mij!’ Durf daarin specifiek te zijn. Dat gaat er voor zorgen dat niet iedereen je video gaat bekijken, maar dat is niet erg. Als je doelgroep maar het gevoel heeft dat je je direct aan hen richt.
  • …het probleem van je doelgroep zó goed omschrijft, dat de doelgroep het zelf niet beter had kunnen doen. Een stukje psychologie: Als je iemands probleem beter kunt verwoorden dan de persoon dit zelf kan, dan neemt hij of zij automatisch aan dat je ook de oplossing hebt.
  • …laat zien hoe jouw product of dienst dit probleem oplost en de kwaliteit van leven verbetert op een manier die niet te ‘verkoperig’ is.
  • …tot een heldere actie aanzet. Wat wil je dat je kijker doet, wanneer hij de video heeft uitgekeken? Vraag het niet, maar geef een duidelijk opdracht.

2: Hou het kort

Een richtlijn voor een goede marketing video is 60 – 90 seconden. Langer dan 2 minuten zorgt er voor dat veel mensen je video niet tot het einde uitkijken, waardoor ze de Call to Action missen.

De uitdaging is dus om niet alles te willen vertellen, maar om de juiste balans te vinden. Wanneer je te weinig vertelt, zullen mensen niet enthousiast raken en wanneer je te veel vertelt zullen ze al snel afhaken. De kern van je boodschap zien te vangen is dus waar het hier om draait.

3: Gebruik Humor

Dit is een belangrijke, maar wel een riskante. Maar als het je lukt, dan heb je een kaskraker!

Je humor zal moeten aansluiten bij de humor van je doelgroep. Doet het dat niet, dan kun je de plank volledig mis slaan.

Als je op dit punt een 8 of hoger weet te scoren, zullen mensen je video uit eigen beweging gaan delen en kan het wel eens heel hard gaan.

Een goede plek om ‘de grap’ in te voegen is net voor de call to action. Wanneer je voorbeelden geeft van hoe jouw product het leven van je prospect gaat verbeteren, dan zou je die laatste op een grappige manier kunnen verbeelden. Met een glimlach op het gezicht is men meer geneigd om een opdracht op te volgen.

En nu jij

Heb jij zelf nog tips over hou jij jouw marketing video’s in elkaar steekt? Gebruik je bovenstaande punten al, of is dit nieuw voor je? Ik zou het tof vinden als je hieronder even wat van je laat weten. Thanks!

.entry-content

Over de schrijver
Reactie plaatsen