4 trends op het gebied van video animatie

4 trends op het gebied van video animatie

Meer dan een derde van de online activiteit wordt besteed aan het bekijken van video’s (Bron: Google). Het implementeren van video’s op jouw website of social media kanaal is daarom zeker een goed idee. Video Animatie is een hippe manier om de interesse te wekken van de bezoekers, maar ook om een boodschap op een duidelijke en leuke manier over te laten komen. Om naast een professionele animatievideo ook nog bij de tijd te blijven, vertellen wij je de 4 trends van dit moment!

1. Eigen stijl

Steeds meer bedrijven besteden aandacht aan de eigen huisstijl, het is daarom ook niet voor niets dat de industrie voor grafische vormgeving elk jaar stijgt (Bron: Rabobank cijfers & trends). Een goed gestroomlijnde huisstijl draagt bij aan de presentatie van het bedrijf en de merknaam. Veel bekeken video’s kunnen als uithangbord fungeren voor jouw bedrijf, zorg daarom voor een representatieve weergave met een implementatie van de eigen huisstijl.

2. Korte video

Alleen al op het platform YouTube wordt er wereldwijd voor 1 miljard uur per dag aan filmpjes bekeken door gebruikers (Bron: Tweakers). Dit staat nog los van de vele andere platformen en websites, denk bijvoorbeeld ook aan de vele video’s op social media. Door de vele berichten en de information overload die de online bezoeker ervaart, is het aan te raden om vooral korte video’s te publiceren. De richtlijn is 60-90 seconden, dit om te voorkomen dat de viewers de video vroegtijdig verlaten en niet de gehele boodschap ervaren.

3. Mobiele activiteit

In 2015 keek de gemiddelde bezitter al 46 keer per dag op zijn smartphone, volgens Deloitte. Dit aantal neemt in de loop der jaren alleen maar toe, omdat het mobiele gebruik steeds groter wordt. Mobiele gebruikers gaan sterk samen met video marketing. Zo verdubbelt het aantal afgespeelde video’s op de smartphone jaarlijks (Bron: YouTube) en zijn smartphone gebruikers veel sneller geneigd om op filmpjes te klikken en ze te bekijken (Bron: Google). Hierin is de toekomstgerichte meerwaarde van video animaties, dat deze meer opvallen dan een mainstream video en dus meer bekeken zullen worden.

4. How-To videos

Nog een trend die je steeds vaker voorbij ziet komen is de zogenoemde How-To video, of de DIY (Do It Yourself) video. In een steeds complexer wordende wereld waarin steeds meer mensen afhankelijk zijn van de informatie die op internet staat, is dit de oplossing voor veel problemen. Sta je langs de snelweg met een klapband en moet jij je band verwisselen? Geen probleem, daar staat vast wel een filmpje over op internet. Echter zijn veel processen een stuk complexer dan het verwisselen van een band. Hiervoor bieden animatievideo’s de ideale oplossing, getekende beelden kunnen namelijk in een notendop een moeilijk proces in beeld brengen.

Wil je meer informatie over het laten maken van een animatie voor jouw product of dienstverlening? Neem contact met ons op!

Over de schrijver
Reactie plaatsen