Animatie laten maken. Waarom eigenlijk?

Animatie laten maken. Waarom eigenlijk?

Een animatie laten maken doe je voor de bezoekers van je site. Zeg nou zelf: Mensen zijn liever lui dan moe. Toch? Dus hoe fijn is het dan, dat je bezoekers rustig naar een animatie kunnen kijken, in plaats van dat ze de moeite moeten doen om een tekst te lezen?

En daarbij leven we op dit moment in een belevenissen-maatschappij. We willen dingen beleven.  En het bekijken van een animatiefilm waarin van alles is te zien en te ontdekken, waarin je van de ene verbazing in de andere valt en waarin ook nog eens humor zit, is een hele andere beleving, dan het lezen van een tekst.

Een animatie laten maken doe je ook voor je website.

Mensen doen er gemiddeld 2-6 seconden over om te beslissen of ze op je website blijven. (vrouwen 2, mannen 6 naar het schijnt ;-))

Dus laten we even een experiment doen. Hieronder zie je 2 websites. Zonder er over na te denken, welke trekt jou het meeste aan als je direct beslist? A of B?

 

Met andere woorden: wanneer je een animatie op je website zet, is je website aantrekkelijker voor je bezoekers en zullen ze meer tijd op je website doorbrengen.

En dat, lieve mensen, geeft je de mogelijkheid om beter je verhaal te vertellen en duidelijker je boodschap  te communiceren. Wat uiteindelijk -als je dat goed doet- zal leiden tot meer klanten en meer sales. Dus:

Doe het zeker je voor business

Stel je voor: Je komt op een website. En op die website staat een heldere uitleg-animatie over wat het bedrijf precies doet. Hoe overtuigd ben jij er dan van dat het hier om een serieus bedrijf gaat?

Je kunt het een beetje vergelijken met het schrijven een boek. Wanneer je een boek hebt geschreven, zullen mensen je anders gaan zien en anders gaan benaderen. Als schrijver van een boek ben je automatisch ook expert op jouw vakgebied.

Ook al hebben we geen flauw idee wat er precies in je boek staat, we denken: ‘Jij zal het wel weten, want jij hebt er een boek over geschreven.’ Zo werkt het nou eenmaal.

Dat geldt ook voor een professionele animatie op je website. Wanneer jij de moeite hebt genomen om niet alleen maar even een tekst te schrijven over wat je product of dienst is, maar er een heuse animatie over hebt laten maken, dan nemen mensen automatisch aan dat jij een serieuze en professionelere business bent.

Heb jij ervaring met het laten maken van een animatie en heeft dit een verschil gemaakt voor je business? Dan ben ik erg benieuwd naar jouw verhaal. Ik zou het waarderen als je me hieronder iets laat weten daarover.

Wil je nou een animatie laten maken, dan kan dat uiteraard. Neem even contact op, dan bekijken we samen de mogelijkheden.

Over de schrijver
Reactie plaatsen