Bezoekers langer op je website? Zorg voor: "?rel=0"

Bezoekers langer op je website? Zorg voor:

Waarschijnlijk de meest gemaakte fout waardoor bezoekers ongemerkt en snel weer weg gaan van je website, is wel het ontbreken van “?rel=0“.

Misschien heb je het zelf ook wel eens meegemaakt: Ineens zit je op YouTube filmpjes te kijken en je vraagt je af hoe je daar belandt bent. Dat overkomt de bezoekers van jouw website ook en zo kun jij dat voorkomen. 

Wanneer je een video insluit in je bericht, zoals ik heb gedaan in mijn portfolio, dan kun je daarvoor de insluitcode ophalen bij YouTube. Je kunt op deze manier iedere willekeurige video in je bericht ‘plakken’. Dus niet alleen je eigen video, maar alle video’s.

Het ophalen van de code doe je als volgt:

1.) Ga naar YouTube en kies de video die je wilt insluiten.

2.) Klik onder de video op “delen“.

3.) Klik daaronder op “insluiten“.

4.) Zorg ervoor dat het vinkje voor “Voorgestelde video’s weergeven wanneer de video is afgelopen” NIET is aangevinkt. (zie afbeelding hieronder)

5.) Kopieer de code en plak deze in je website

(Klik op deze afbeelding voor volledige grootte)

Zoals je ziet wordt in de code “?rel=0” toegevoegd, wanneer het vinkje verwijderd is.

Wat dit doet, is dat aan het einde van de video geen andere video’s worden voorgesteld. Die andere video’s zijn namelijk de meest eenvoudige route weg van jouw website.

Het aan laten staan van dit vinkje komt overeen met het open zetten van een enorme achterdeur, waardoor vele bezoekers van je website zullen verdwijnen, zonder dat ze dit zelf in de gaten hebben.

Dus wanneer je bezoekers langer op je website wilt houden:

Zorg dan dat je dit vinkje uit zet, de volgende keer dat je een video plaatst in een bericht. En check tevens even hoe het zit met alle video’s die al op je site staan!

Maar voor dat je dat doet: Like of tweet even deze post hier links in beeld. Kleine klik, groot plezier.  Thanks!

En O ja! Wil je nou een animatie laten maken? Da’s toevallig! Dat kan ik!

Over de schrijver
Reactie plaatsen