7 redenen om te kiezen voor een video-animatie

7 redenen om te kiezen voor een video-animatie

Het is een kunst: door de sociale media berichten en krantenartikelen de informatie filteren die voor jou interessant is. Dat geldt ook voor je doelgroep. Hoe zorg je dat jouw boodschap bij hen aankomt en dat zij deze onthouden? Video-animatie biedt uitkomst en wel om de volgende 7 redenen.

 

1. Genereer meer business

Om maar meteen met wat cijfers te komen: Uit onderzoek van Unbounce blijkt dat je conversie met zo’n 80% stijgt als je een video-animatie op je site hebt staan. En ComScore heeft uitgezocht dat 64% van de consumenten sneller geneigd is een product te kopen als zij een video hebben gezien. En dit alles betekent simpelweg: meer omzet!

 

2. Simpele communicatie

Video-animatie is een uitgebreid verhaal teruggebracht tot de kern van de boodschap in combinatie met beeld. Dit maakt dat je informatie makkelijk tot je neemt. De kracht van informatie in combinatie met beeld heeft zich al bewezen en is niet meer weg te denken uit onze beleveniseconomie.

 

3. Snelle manier van informatieoverdracht

Naast dat het er aantrekkelijk uitziet, leg je met een animatie binnen een paar minuten een ingewikkeld onderwerp op krachtige en duidelijke wijze uit. Dat is een van de redenen dat een animatie minder snel wordt weggeklikt dan bijvoorbeeld een tekst.

 

4. De sky is the limit!

In een animatie is alles mogelijk. Sommige dingen zijn niet te vangen in beeld anders dan met een tekening. Hoe leg je een innovatieve dienstverlening uit? Of een nieuwe vorm van Wifi? Of jouw meerwaarde ten opzichte van je concurrenten? Met een getekende animatie kun je dit begrijpelijk en snel aan de kijker uitleggen. Zodat ze zelf in gaan zien waarom ze zaken met jou moeten doen.

 

5. Jij hebt de regie

Anders dan bij een gewone film heb je niet te maken met externe factoren zoals het weer, sprekers die niet goed verstaanbaar zijn of andere onvoorziene omstandigheden die van invloed zijn op de video. Hierdoor is het productieproces vaak korter en zijn de kosten overzichtelijker.

 

6. Herkenbare merkuitstraling

Als bedrijf heb je een huisstijl welke je wilt doorvoeren in al je uitingen. In een animatie kan jouw logo, huisstijl en kleurgebruik worden meegenomen.

 

7. Eenvoudig en leuk om te delen

Door de komst van smartphones en sociale media worden meer video’s dan ooit bekeken en gedeeld. Tekst maakt steeds vaker plaats voor video. Een aansprekende video wordt gedeeld met een ongekend groot netwerk. Je bereik is groter dan ooit tevoren.

 

Wil je ook een animatie laten maken voor jouw bedrijf? Of heb je nog vragen? Neem even contact met me op. Ik help je graag!

Over de schrijver
Reactie plaatsen